Google - Mobile friendly

Google gaat door met het web meer mobile friendly maken

Krap een jaar geleden (21 april 2015) heeft Google de “Mobilegeddon update” uitgebracht. Deze update heeft ervoor gezorgd dat wanneer de bezoeker met een mobile device een zoekopdracht uitvoert in Google, een “mobile friendly” website een hogere positie in de zoekresultaten krijgt. Google benadrukt hiermee het belang van het hebben van een mobiele website.

Google’s update aanstaande mei 2016

In mei 2016 staat er een nieuwe update vanuit Google gepland, deze onderstreept nogmaals het belang van het hebben van een “mobile friendly”website. Google onderstreept in de open brief hieronder nogmaals het belang van het hebben van een “mobile friendly” website. Is uw website “mobile friendly”? Controleer het via deze link.

Google’s open brief ter aankondiging van de aankomende update

Het krijgen van een goede, relevante zoekresultaten bij het zoeken in Google mag niet afhankelijk zijn van welk device je gebruikt. Wat voor device er ook wordt gebruikt, u moet ten allen tijde de beste zoekresultaten krijgen. Vorig jaar zijn we begonnen met behulp van mobiele-vriendelijkheid als een ranking signaal op mobiele zoekopdrachten. Begin mei, gaan we beginnen met het uitrollen van een update voor mobiele zoekresultaten die het effect van de ranking signaal nog verder verhoogt. Dit doen we om gebruikers te helpen nog meer pagina’s te vinden die zowel relevant als “mobile friendly” zijn.

Wilt u meer weten over uw website geschikt maken voor mobiel? Mail of bel (0321 – 38 24 57) ons om de mogelijkheden door te spreken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *